Een Zilverenrand
NLP coaching | Massagetherapie | Massage bij Kanker | NLP Bodywork | Hypnomassage
Biodynamische Massagetherapie
Massage bij Kanker
NLP Bodywork (PPT)
Hypnomassage
Voetreflexmassage
Massage cadeaubon
Massage bij Kanker

Een Zilverenrand verzorgd aangepaste comfort massage:Massage bij Kanker www.eenzilverenrand.nl
Massage bij kanker, voor mensen die leven met kanker.


 
Waarom massagetherapie?
Bij een ziekte en/of aandoening ligt er veel nadruk op het deel van het lichaam dat ziek is. Het is geen wonder dat ook veel gesprekken daarover gaan. Pijn en andere klachten dragen bij aan het gevoel dat je lichaam je in de steek heeft gelaten. Je zou misschien bijna vergeten dat je lichaam ook nog gezonde delen en functies heeft.
 
Massage heeft op verschillende manieren een positief effect. Om te beginnen op lichamelijk niveau. Pijn, spanning en angst veroorzaken stress. Deze stress komt vervolgens tot uiting via je lichaam: je spant je spieren aan, je ademhaling wordt oppervlakkiger, je hart slaat sneller kloppen en je adrenalineproductie stijgt. Massage helpt om deze stress-spiraal te doorbreken en werkt ontspannend. Deze ontspanning zorgt ervoor dat je je minder angstig voelt, dat je stress afneemt en de pijn mogelijk ook minder wordt.
 
Daarnaast heeft massage een positief effect op psychisch en emotioneel niveau. Tijdens een massage staat namelijk niet het zieke deel van je lichaam centraal maar jij als persoon, met als gevolg dat je je mogelijk prettiger voelt. Je bent op een positieve manier met je lichaam bezig, waarbij massage kan helpen om te ontspannen en tot rust te komen. Op deze manier heeft het een positief effect op je algehele gevoel van welbevinden.

Is massagetherapie ook geschikt voor mij?
In principe is deze vorm van massage geschikt voor iedereen die leeft met de ziekte kanker, zowel curatief als palliatief. Tijdens de specialisatie training "Massage bij Kanker voor professionele massagetherapeuten heb ik geleerd om de massage af te stemmen op jouw persoonlijke conditie en klachten. Hierdoor is het mogelijk om samen een massageplan op maat te stellen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het voorschrift van de behandelend arts, indien van toepassing.
 
Werkwijze Massage bij Kanker
Nadat we contact hebben gehad krijgt je een vragenlijst (anamnese) en bespreken we de massage, aangepast aan de fase van de behandeling, symptomen en de bijwerkingen. De duur van de massage kan variëren, dit hangt af van de situatie en je conditie van dat moment. Na de massage heb je rustig de tijd om na te liggen.
Bij elk volgend bezoek bespreken we de afgelopen massage voor de juiste persoonlijke afstemming van de nieuwe massage.


Voor ‘Massage bij kanker’ kun je bij mij terecht tijdens en na uw ziekte.

Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker en werkzaam als regio-coordinator Utrecht en 't Gooi. In die functie geef ik voorlichting, masseer op beurzen, tijdens verwendagen of evenementen voor mensen met kanker.
De training Massage bij Kanker voor professionele massagetherapeuten heb ik gevolgd bij 
Instituut Massage bij Kanker Een stage praktijkdag in het MCH Antoniushove (Leidschendam) op de oncologie afdeling was een bijzondere en dankbare ervaring.

De reacties tijdens die dag:  
"Wat heerlijk, mijn hoofd voelt lekker en weer leeg"  -  "ik heb een uurtje kunnen slapen"  -  "mijn handen voelen weer warm en ontspannen"  -  "Ik wil je heel graag laten weten dat de massage zo ontspannend en fijn was"  -  "de ontspanning is nog lang bij me gebleven"

Lees meer reacties en ervaringen 

Artikel in tijdschrift over massage bij kankerMassage bij Kanker www.eenzilverenrand.nl
StartMassageCoachingGratis VoorstellenResultatenContact Nieuws